بررسی تفاوت مود های P و M در دوربین کانن

نمایندگی کانن
بررسی فیلتر های خلاقانه در دوربین های کانن
دسامبر 4, 2018
نمایندگی کانن
نکاتی در رابطه با عکاسی مفهومی ( Conceptual Photography )
دسامبر 8, 2018
نمایندگی کانن

نمایندگی کانن – در تمام دوربین های DSLR کانن ؛ تعداد زیادی از مود ها و حالت های عکاسی

بر روی دایل مود دوربین مشاهده می شوند.

هر یک از این مود ها امکان عکاسی در شرایط و حالت های متفاوتی را در اختیار کاربر قرار می دهند .

در این مطلب به بررسی تفاوت های موجود میان مود های برنامه ( P) و تنظیمات دستی ( M ) در دوربین کانن می پردازیم .

مود برنامه ( P) اولین گام برای کنترل دوربین کانن

برای اینکه نسبت به عملکرد صحیح مود P در دوربین کانن آشنا شویم ؛ ابتدا لازم است

تا از عملکرد ایزو  برای تنظیم حساسیت دوربین در برابر نور ؛ اطلاعاتی را به دست بیاوریم .

ایزو یا حساسیت دوربین ؛ مقدار حساسیت سلول های سطح سنسور در برابر نور وارد شونده به دوربین را تنظیم می کند .

بنابراین ؛ هر اندازه مقدار نور موجود در محیط در سطح بالاتری قرار داشته باشد ؛ به ایزو یا حساسیت کمتری نیاز است

و در زمان های کمبود نور در محیط ؛ افزایش حساسیت دوربین در برابر نور ؛

یک راهکار برای افزایش میزان روشنایی و نور موجود در درون تصویر به شمار می آید .

نمایندگی کانن

کنترل کردن ایزو از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است زیرا در زمانی که نور به اندازه کافی وجود دارد ؛

کاهش دادن ایزو موجب به دست آوردن تصاویری با کیفیت و جزئیات بالاتر می شود .

این نکته را نیز به خاطر داشته باشید که افزایش دادن ایزو ممکن است منجر به کاهش کیفیت تصویر شما شود .

در زمان افزایش حساسیت دوربین به خصوص در شرایط کم نور ؛ دانه های بسیار ریز روی تصویر به وجود می آیند

که آنها را نویز تصویر می نامیم .

افزایش مقدار نویز در عکس موجب کاهش جزئیات و از بین رفتن کیفیت آن خواهد شد .

مود برنامه ( P ) به نام مود اولویت ایزو نیز شناخته می شود.

در این مود دوربین کنترل ایزو را در اختیار کاربر قرار می دهد

و در سمت مقابل تنظیمات سرعت شاتر و دیافراگم را در دست می گیرد .

این مود در دوربین کانن یک گزینه عالی برای آن دسته از عکاسان مبتدی و آماتور است که هنوز نسبت

به مفاهیم و تنظیمات نوردهی با استفاده از شاتر و دیافراگم به مهارت کافی نرسیده اند .

با استفاده از این مود ؛ بهترین مقدار نور موجود در عکس را تنها با تنظیم ایزو می توان به دست آورد .

نمایندگی کانن

مود تنظیمات دستی ( M )

مود تنظیمات دستی ؛ به کاربر امکان می دهد تا تمامی کنترل های دوربین را در دست بگیرد .

در این حالت ؛ دوربین هیچ گونه تنظیم را انجام نمی دهد و تمامی تصمیمات بر عهده کاربر گذارده می شود .

تنظیمم سرعت شاتر برای تاثیر گذاری بر حرکت های سوژه و

از بین بردن لرزش های دست به آسانی در این مود قابل انجام است .

در سمت مقابل با استفاده از مقادیر دیافراگم ؛ عمق میدان دید در عکس را به آسانی می توان تغییر داد .

دیافراگم حجم نور وارد شونده به دوربین را نیز تغییر داده و

یکی از اضلاع مهم مثلث نوردهی به دوربین به شمار می آید

که در مود تنظیمات M به طور کامل تحت کنترل کاربر قرار دارد .

و در نهایت مقدار حساسیت دوربین در برابر نور را با تغییر مقدار ISO می توان تغییر داد .

در مود تنظیمات دستی تمامی کنترل های دوربین در اختیار کاربر است

و از این روی کاربران پیشرفته و عکاسان حرفه ای برای نمایش میزان

خلاقیت و تاثیرگذاری خود در عکس ؛ از این مود استفاده می کنند .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *