انتخاب فلاش اسپیدلایت ( قدرت فلاش )

نمایندگی کانن
نکاتی در رابطه با عکاسی مفهومی ( Conceptual Photography )
دسامبر 8, 2018
نمایندگی تعمیرات کانن
توجه به مفهوم رنگ ها در عکاسی
دسامبر 11, 2018
نمایندگی دوربین کانن

نمایندگی دوربین کانن – در تعیین و انتخاب یک فلاش اسپیدلایت برای انجام عکاسی حرفه ای عوامل متعددی دخیل هستند .

در این مقاله به بررسی عدد راهنما  “guide number” و اهمیت آن درزمان انتخاب و خرید یک فلاش اسپیدلایت می پردازیم .

عدد راهنما “guide number” چیست ؟

به طور خلاصه باید بیان نمود که عدد راهنما بیان کننده میزان و قدرت خروجی نور یک فلاش اسپیدلایت است .

هر اندازه عدد GN عدد بزرگتری باشد این امر بیانگر آن است که فلاش از قدرت تابش نور بالاتری برخوردار است .

به عنوان مثال عدد GN برای فلاش موجود در دوربین EOS 77D برابر با 12 است

در حالیکه عدد GN برای فلاش اسپیدلایت 600EX II-RT برابر با 60 می باشد.

عدد راهنمای هر فلاش را در دفترچه و دستورالعمل مخصوص آن می توان مشاهده نمود .

مختصات عدد GN چند فلاش اسپیدلایت کانن به شرح زیر می باشد :

Speedlite 600EX II-RT

GN برابر است با 60  متر در ISO 100 و زاویه فلاش 200mm

Speedlite 430EX III-RT

GN برابر است با 43  متر در ISO 100 و زاویه فلاش 105mm

Speedlite 270EX II

GN برابر است با 27  متر در ISO 100 و زاویه فلاش 28mm

نکته : زاویه فلاش ( زاویه پوشش ) بیشترین زاویه تحت پوشش نور فلاش بر مبنای فاصله کانونی مورد محاسبه در فول فریم می باشد .

نمایندگی دوربین کانن

عدد GN چگونه محاسبه می شود ؟

فرمول محاسبه عدد GN به شرح زیر می باشد :

GN برابر است با ( فاصله سوژه از فلاش /متر) * (عدد دیافراگم )

به عنوان مثال برای GN60 قدرت کامل خروجی فلاش در ایزو 100 = سوژه قرار گرفته در فاصله 10 متر از فلاش با f/6 می توان نوردهی نمود .

بر این اساس برای یک سوژه در فاصه 5 متری از F/12 می توان استفاده نمود .

در هر صورت باید توجه داشته باشیم که این محاسبه به صورت مطلق نبوده

و قدرت خروجی نور فلاش بر اساس عدد ایزو و زاویه پوشش آن تغییر می یابد .

نور خارج شده از فلاش تا چه فاصله ای را روشن می کند ؟

برای پاسخ به این سئوال باید عدد دیافراگم و مقدار ایزو دوربین را نیز در نظر بگیریم .

برای محاسبه بیشترین مقدار نور فلاش با توجه به فاصله تا سوژه از فرمول زیر می توان استفاده کرد :

(GN) ÷ f

به عنوان مثال برای یک فلاش با GN40 و دیافراگم لنز در f/4 ؛ پرتو نور فلاش تا فاصله 10 متر را نوردهی می کند

40 (GN) ÷ 4 (f-number) = 10m

با افزایش دادن ایزو عدد راهنمای فلاش رامی توان ارتقا داد . اما در این شرایط زاویه پوشش فلاش ؛ محدود تر خواهد شد .

به عبارت دیگر برای دستیابی به بیشترین فاصله ممکن نسبت به سوژه از یک فلاش با قدرت خروجی بالا و

بازترین حالت دیافراگم در بالاترین سرعت ایزو باید استفاده نمود .

آن دسته از فلاش های اسپیدلایت که دارای تنظیم عملکرد زوم هستند

امکان تنظیم زاویه پوشش فلاش به صورت دستی یا خودکار را فراهم می آورند .

نور ساطع شونده از فلاش زمانی به دورترین نقطه ممکن می رسد

که زاویه پوشش فلاش در کوچکترین مقدار قرار داشته باشد .

نمایندگی دوربین کانن

در تصویر فوق نشان داده می شود که مقدار زوم فلاش در بالاترین حالت برای فاصله کانونی 105 میلیمتر قرار داده شده است .

در این شرایط عدد نشان داده شده در کادر قرمز بیانگر آن است

که نور فلاش حداکثر فاصله 6 متر در دیافراگم f/7.1 را پوشش می دهد .

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *